...
...

Reiki

Mikao Usui (1865-1926) was geboren in Japan. Er bestaan diverse visies op zijn levensverhaal. Een ervan is deze: op een berg in Kurama ging Usi 21 dagen mediteren. Op de 21e dag kreeg Usui een moment van verlichting. Hij ontwikkelde aan de hand van deze ervaring een healing systeem, dat Usui Shiki Rhyoho (Usui healingsysteem) werd genoemd, beter bekend als Reiki.

...

Wat betekent Reiki?

  • Het woord Rei komt uit het Japans en betekent: lig, universeel, spiritueel bewustzijn. Sommige mensen noemen dit ook wel (bewustzijn van) God, of Allah of de Bron.
  • Het woord Ki betekent: levenskracht, vitale kracht die levende wezens bezield en levensenergie.

Reiki of levenskracht is er altijd al geweest; het is dus niet uitgevonden door Usui. Usui werd zich er echter bewust van, gaf er een naam en handen en voeten aan middels zijn healingmethode.

Reiki is een vorm van alternatieve zorg. Het kan dus aanvullend worden gebruikt naast reguliere zorg (het is geen vervanging; raadpleeg bij klachten ook altijd een arts). Het kan helpen om lichamelijk, emotioneel en mentaal balans te ervaren. Soms wordt het bijvoorbeeld gebruikt om emoties of trauma’s te helen, verslavingen te doorbreken, inzicht te krijgen in het doel van je leven en om je bewustzijn te vergroten.

De prijs voor een Reiki inwijding is 125 euro.