...
...

Shiatsu

Een shiatsubehandeling wordt normaal gegeven op de grond. Ik werk meestal op een massage tafel.

De behandeling wordt op de kledij gegeven. Je doet wel best losse, makkelijk zittende kledij aan. Tenzij een deel van het lichaam aan een oliemassage toe is vandaar dat een massagetafel praktischer is. Je zal gevraagd worden om eerst op je rug te liggen, en daarna op de buik. Ik behandel je door te masseren en duimdruk uit te oefenen op punten over je lichaam.

Een behandeling start met een kort (of soms langer vooral bij de eerste kennismaking) gesprek over je gevoel/klachten op dat moment, dat geef je zelf ook een beetje aan. Ieder individu is anders en elke behandeling is anders. Het is de bedoeling om de juiste omstandigheden te creëren zodat het zelfhelend vermogen van je lichaam zijn werk kan doen.

Ik begin mijn behandeling met het invoelen van de energiestroom in het lichaam.

De voeten en het hoofd zijn ook belangrijk (voet reflexiologie - handmassage)

Het gebeurd wel eens dat tijdens de behandeling het noodzakelijk is dat ik u begeleid dmv een meditatie Is een hulpmiddel om niet afgeleid te worden. Het gebeurd dan ook wel eens dat u in slaap valt.

De eigenlijke behandeling heeft dan een duur van één uur.

Na een behandeling voel je je heel ontspannen en licht (je kan het ook wat koud krijgen doordat diepere lagen van vastzittende energie los zijn gekomen).

Wanneer u met vragen zit na de behandeling, en/of dagen nadien, neem gerust contact op. Het is ook belangrijk na de behandeling een douche te nemen, en veel water te drinken.

...

Voor wie is shiatsu bedoeld?

  • Shiatsu is bedoeld voor iedereen die houdt van ontspanning door aanraking en/of die zijn/haar lichaam soepeler en gezonder wil maken, voor jong en oud, van baby tot hoogbejaarde!
  • Baby en kleine kinderen die niet kunnen slapen, of onrustig zijn.
  • Studenten voor hun examen periode : hoe omgaan met stress.
  • Voor iedereen met een stresserende job, druk gezin, op de rand van en burn-out, levensmoeheid, enz.
  • Je hoeft ook geen klachten te hebben, je kan er evenveel van genieten.
Ik stel geen diagnose, dit laat ik over aan een arts